Tedious Weeds & Matilda Johnsson

Låtarna som framförs är Remember me och Portugal. – Vi var, vad jag skulle kalla det, bästa vänner. Jag var 17 och han tyckte jag var bra som jag var- det är ju inte alla som tycker. Under de där åren på gymnasiet som innehåller mycket tvivel och frågor, fick han mig att tro på mig själv och lyfte många gånger bort det där tunga på axlarna. Men så händer det – någonting förändras. Det är väl då man säger att ”Allting har sin tid”. Det tog en kvart, sedan fanns låten ”Remember me” berättar Matilda.

Gränslös vänskap, olycklig kärlek och insikten att allting har sin tid, är grunden till att Matilda skrev låten. Inför ett gig hösten 2019 valde vi, Teedious Weeds och Matilda, att arrangera om den för att passa sättningen vi hade då. Vi skalade ner låten till att bli en mer groovig historia med rytmen i fokus och därefter bygga upp den med stämmor. 

Fredrik snubblade in på en ackordföljd på gitarr som han spelade upp för Matilda. Det var fyndigt och mysigt att lyssna på. Till att börja med hände inte så mycket, men med inspiration från Matildas familjehus i Portugal kom en text fram. Texten handlar i stora drag om att känna tillhörighet. Kanske en längre tid, kanske bara för några sekunder. Den handlar om att bara vilja vara precis i stunden som är. Strax efter att text och melodi var klart, tog hela bandet tag i låten Portugal och arrade upp den till vad den är idag.

Om Tedious Weeds & Matilda Johnsson

Fredrik Sköld Martini, gitarr; Matilda Johnsson, sång; Agnes Evertsson, körsång; Kenny Gustafsson, bas; Jacob Hallberg, piano (Standin för Daniel Gustafsson)

Projektet Tedious Weeds har bara funnits något år, men medlemmarna har spelat musik med varandra i olika konstellationer sedan länge. Fredrik och Kenny hittade varandra på gymnasiet redan 2004 och har sedan dess spelat tillsammans till och från. Flera år senare skulle ett band för festliga tillfällen sättas ihop på Fredriks jobb, då anslöt sig Daniel och även en kollegas dotter, Matilda. Fredrik och Matilda har efter detta spelat tillsammans på en massa pub-gig och andra tillställningar, det är dock först de senaste två åren som gemensamma låtar har skrivits. Inför ett specifikt gig behövdes en större sättning, och Kenny och Daniel fick hoppa in, nu tog låtskrivandet fart på riktigt. Ytterligare lite senare stötte vi på en talang vid namn Agnes, som vi snabbt började samarbeta med. Hon har ett soloprojekt som hon driver när hon inte hjälper oss att bli bättre. För just Kulturfestens invigning har vi tagit hjälp av Jacob Hallberg, då Daniel har flytt landet och numera bor i Tyskland.