Solo

2 september 19:00


Cyntia Botello

Tranås

Dans

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

”Solo” är en dansfilm som har spelats in i Tranås kommun. Dansaren kommer att gestalta olika dikotomier som är delar av vår mänsklighet. Det handlar till exempel om ensamhet och gemenskap eller känsla och förnuft.

I dansfilmen finns både stillheten och rörelsen som skapas på plats. Ett sårbart tillstånd är en viktig ingrediens och uttryck för olika känslor.

Platsen är viktig och omformas utifrån det som sker under tiden dansaren rör sig. Det betyder att dansaren och den fysiska platsen kommer att vara betydelsefull för den relation som dansaren skapar med den. Platsen blir en del av dansarens och betraktarens upplevelse.

I dansfilmen vill Cyntia Botello framhäva de olika associationer som uppstår och främja dessa genom rörelse. Filmfotografens arbete är en självständig och viktig del i skapelseprocessen.

Om Cyntia Botello

Cyntia Botello är född och uppvuxen i Mexiko. Hon bor i Sverige sedan 1998. Cyntia är en mångsidig konstnär och har genomgått en masterutbildning i samtida dansdidaktik på Stockholms konstnärliga högskola.

Cyntia Botello arbetar som dansare, koreograf och filmskapare. Som filmskapare har hon deltagit med sina dansfilmer i flertalet internationella festivaler i bland annat Mexiko, Italien, Brasilien, Sydkorea och USA. År 2016 vann Cyntia andra pris med filmen ”Contrivance” i den internationella dansfilmtävlingen Agite y Sirva Festival Itinerante de Videodanza.

Cyntia har även arbetat i flertalet konstprojekt tillsammans med konstnärer från andra discipliner samt medverkat i olika Community dansprojekt, interventioner och residenser. Sedan februari år arbetar hon som konstnärlig ledare på dansresidenset Like Dance – Klockartorpet i Norrköping. Residenset är en del av projektet Möten i Dansen och genomförs med stöd av Kulturrådet.

cyntiabotello.com

Filmfoto: Daniel Duarte, Fri Film frifilm.se 

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.