Avslutning: Polarörnen

4 september 18:30


TEATERi

Jönköping

För barn, Live, Teater

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Polarörnen är en äventyrshistoria om vänskap och modet att våga tänka annorlunda. Det är en visuell och fantasieggande föreställning som drar in åskådaren i en magisk värld.

Hennes familj har flyttat till en ny stad. Stina är orolig över att inte passa in. Hon är orolig att hon inte kan tillräckligt mycket i skolan. Då kommer ett paket från hennes mormor med tre saker och ett brev. Hennes mormor som alltid varit fascinerad av ingenjör Andrée ger henne i uppdrag att flyga till Nordpolen och rädda… Ja vad är det hon ska rädda? Stina bestämmer sig för att följa i Andrées flygspår för att ta reda på det. Utrustad med en tvättkorg, lakan och fantasi ger sig Stina, Plyschtomten och Pingvinen av mot Nordpolen. Precis som Andrée landar även hon långt från målet men samtidigt, mirakulöst, kommer hennes bästisar till liv. Tillsammans kämpar de tre upptäcktsresandena för att hitta vägen hem.

Föreställningen visas live fredag 4 september klockan 19.00 och finns därefter tillgänglig som inspelad fram till 18 september.

Om TEATERi

Välkommen till TEATERi, Jönköpings enda fria professionella teater sedan 1997. TEATERi bildades av flera professionella skådespelare och regissörer i Jönköping med olika nationell bakgrund.

Hemmascen är Jönköpings Teater men våra turnéer sträcker sig över hela landet och långt bortom Sveriges gränser. Vi spelar på klassiska teaterscener, i samlingssalar, bygdegårdar och trånga klassrum med våra föreställningar som handlar om livet, döden och allt däremellan. Uppsättningarna riktar sig till barn, ungdomar, unga vuxna och äldre. Till varje uppsättning för grundskolan erbjuder vi ett pedagogiskt material till stöd för lärare och elever.

Gruppen nyproducerar varje år flera uppsättningar och bland tidigare spelade föreställningar märks kritikerrosade Tala! Det är så mörkt, Som glöd under snö, Världens bästa begravningar, Tisdagarna med Morrie och Ankomsten.

Teateri.se

Filmfoto: Filmalive http://filmalive.se/

Arrangeras tillsammans med Riksteatern Jönköpings län.
Riksteatern Jönköpings län – hemsida

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.