Musik för livet

3 september 12:00


Delingo

Jönköping

För unga, Musik

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Delingo vill skapa musik som gör människor glada och de rappar eller sjunger inte om narkotika och brott. Gruppen har nyligen släppt tre låtar tillgängliga på alla musikmedier. Den nya afro-popsommarhiten och deras första officiella musikvideo kommer ut under sensommaren.

 

Musiken är inspelad i Afro Scandinavia Jkpgs musikstudio på Råslätt i Jönköping som startades i januari 2020. Studions huvudsakliga ambition är att hjälpa ungdomar som är intresserade av musik, vare sig det är skriva låtar, sjunga, rappa eller dj-ing. Man vill hjälpa ungdomar att göra något med livet istället för att bara göra ingenting eller kanske begå brott. Afro Scandinavia Jkpg arrangerar musikworkshops om hur man gör musikbeats och produktion.

Just nu är det tio grupper som använder studion, varje grupp bokar studietid minst en gång i veckan. Verksamheten följer deras projekt och vid behov bjuder vi in extern hjälp såsom musikproducenter som kan hjälpa till att spela in och/eller mixa låtarna.

I höst startas en grupp för särskilt för tjejer – just nu är alla ungdomar som använder studion killar och man vill få fler tjejer att involveras i projektet.

https://afroscandinavia.se/music-studio/

Om Delingo

Delingo består av tre killar: Abenezer Zewde och Nattanael Amde från Etiopien och Joestep Nsabiyumba från Burundi. Bandnamnet Delingo betyder ”olika språk” eftersom de talar olika språk. Musik har varit deras livsstil, särskilt medan de väntade på tillstånd att bo i Sverige. Musik höll deras fokus och de tillbringade mycket tid i studion. Deras musikstil är både hiphop och afro-pop. Delingo vill skapa musik som gör människor glada och de rappar eller sjunger inte om narkotika och brott. De har nyligen släppt tre låtar tillgängliga på alla musikmedier. En ny afro-popsommarhit och deras första officiella musikvideo kommer ut under sensommaren.

facebook.com/3delingo/
Instagram @delingo_official
Delingo på Spotify

Omslagsfoto: Reuben Arinze

Programpunkten är en del av Region Jönköpings läns arbete med talangutveckling för unga i länet. 

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.