Konsert med Second Line Jazzband

4 september 18:00


Föreningen Mullsjö Jazz

Mullsjö, Stallet Ryfors

Musik

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Second Line Jazzband från Göteborg och spelar traditionell jazz och bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex originalmedlemmar kvar. Ganska snabbt har Second Line Jazzband etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis i Sverige. På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång.

Second Line Jazzband popularitet kanske beror på musikernas förmånga att växla stil, reportoar och musikaliska riktingar under en konsert, utan att allt för mycket tumma på de New Orleanska influenserna. Med en repertoar, som spänner mellan Bunk Johson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar dessa – ännu relativt unga – musiker en spänningskänsla, som man sällan förknippar med musikformerna.
Second Line Jazzband har producerat många CD-skivor, varav den senaste skivan heter ”30 Years Anniversary 1989-2019” och kom hösten 2019, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Detta märks inte minst av orkesterns flitiga turnerande.

Genom åren har en mängd solister gästat bandet, som Lillian & Tricia Boutté, Anti Sarpila, Daniel Lemma, Orange Kellin, Roy Williams, Phil Mason, Adrian Cox m fl.

Second Line Jazzband delar sedan 2009 årligen ut ett stipendium till en begåvad jazzmusiker, som man tycker förtjänar extra uppskattning.

Medlemmar

Jesper Albrektsson – trumpet och vocal,
Niklas Carlsson – trombon och vocal,
Olof Skoog – saxofon, klarinett och vocal,
Hampus Andersson – gitarr
Per Bach – bas,
Johan Horner – trummor.

Second line jazzband – hemsida

Om Föreningen Mullsjö Jazz

Föreningen Mullsjö Jazz består av en styrelse utan medlemmar. Föreningen bildades 2007 och hette då Sommarmusik på Ryfors. Vi erbjöd till en början varierande musikstilar, men från 2012 inriktade vi oss på traditionell jazz. Samtidigt fick vi tillgång till Stallet på Ryfors som konsertlokal. Vi uppmärksammade att publiken talade om ”jazzen i Mullsjö” och 2016 bytte föreningen därför namn till Mullsjö Jazz. Fram till idag har vi arrangerat 72 jazzkonserter som har besökts av 13093 personer.

Föreningen Mulljsö jazz- hemsida

I samarbete med Mullsjö kommun.

Ljud, ljus och filmfoto: Andreas Ljud och ljus produktion
Klipp och efterbearbetning: Emilia Myrup

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.