JUKEBOX!

3 september 18:00


Femtinge Teater

Femtinge teater, Sävsjö

Musik, Teater

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

JUKEBOX! är en musikteater med nostalgi, humor, pop och rock´n roll som tar dig med på otroliga möten och minnen runt Jukeboxen samt bjuder på musik från 1950- och 60- talen av Elvis, Connie Francis, Siw Malmqvist och Chubby Checker m.fl. Vi förflyttar oss från ett café på Västgötaslätten till Nashville och vidare till den lilla lanthandeln i Småland som blev en världsnyhet.

När jukeboxen kom öppnade sig världen med den senaste musiken, idolerna kom närmare och du kunde med din önskeslant visa vem du var genom att spela din favorit! Lyssna till hitsen, hör berättelserna om människorna som träffades och levde med detta fenomen!

En föreställning med skön musik, stjärnglans och otroliga möten, så lägg i en slant och Let´s do the twist!

Föreställningen JUKEBOX! är inspelad på Femtinge Teaterloge.

Om Femtinge Teater

Femtinge Teaterloge är en unik teater i en ombyggd loge i byn Femtinge 4 km utanför Sävsjö. Teaterlogen stod klar i juni 2014 och har under sina 7 säsonger haft 10 olika produktioner och över 10 600 besökare.

Teatern drivs av Linda Elaine Byman, skådespelare och Hans-Åke Andersson, skådespelare. Vårt mål och driv är att skapa produktioner för en bred publik med en mix av, teater, musik, humor, allvar och gemenskap. Vi skapar egna produktioner som vi medverkar i med skådespeleri, stand-up comedy, musik, humor och imitationer. Utöver egna produktioner frilansar vi som skådespelare med uppdrag för ett flertal arbetsgivare i hela Sverige!

Under 2020 gör Linda Elaine och Hans-Åke uppdrag för: Femtinge Teater, skriver, producerar och medverkar i föreställningen Lilla Sommarshowen som under sommaren – 20 spelats på Femtinge teaterloge. På Sverigeturné ges produktionerna Drömmen om Folkparken och Jukebox. Turnérar för Kultur i vården sedan 10 år och ger under året 80 st föreställningar i Jönköping, Blekinge och Skaraborgs län.

Startade i april -20 tjänsten Kulturbud där man som publik kan beställa en kulturupplevelse av oss, en skräddarsydd show som sedan spelas utomhus hemma hos publiken, www.kulturbud.se

Är skådespelare i utbildningsteater, ger dramaundervisning för barn och ungdomar i Sävsjö kommun.

Femtinge Teater har fått följande utmärkelser:
Årets Marknadsförare av Sävsjö Näringsliv, 2018; Sävsjö kommuns kulturstipendium, 2017; Kulturstipendium av Sävsjö Kultur och Bildningsstiftelse, 2017; Årets Bringetoftare, 2014.

femtingeteater.se

Omslagsfoto: Mariann Lindblom
Filmfoto: Daniel Abrahamsson

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.