Invigning

2 september 18:00


Smålands Musik och Teater, Tedious Weeds m.fl.

Jönköping, Kulturhuset Spira

Invigning

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Välkommen till Kulturfestens invigning som sänds från Kulturhuset Spira i Jönköping. Mia Isaksson från Smålands Musik och Teater med gäster introducerar oss till det omfattande programmet. Rune Backlund, ordförande i Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet inviger. Det bjuds på musikalisk underhållning av bandet Tedious Weeds, operasångaren Pär Fürst Nilsén och Jönköpings Sinfoniettas konsertpianist Kerstin Jansson. Det ryktas även om djärv akrobatik, ett besök bakom kulisserna inför premiären av Camera – musikalen om Ingrid Bergman, konfetti och mycket mer.

Invigningen utgör startskottet för det tre dagar långa festivalprogram som görs tillgängligt här på kulturfesten.nu.

Kulturfestens olika akter publiceras enligt programmet och finns sedan tillgängliga till och med 18 september. På kulturfesten.nu finns detaljerad information om varje akt och medverkande aktör, samt var i länet festivalbidraget är inspelat.

Om Smålands Musik och Teater, Tedious Weeds m.fl.

Varje säsong presenterar Smålands Musik och Teater ett varierat utbud av musikal, musik, teater och dans för barn, ungdomar och vuxna, i och utanför Jönköpings län. Verksamheten huserar sedan 2011 i Kulturhuset Spira i Jönköping.

2019 genomförde vi omkring 535 evenemang där vi sammanlagt mötte över 86 000 människor i publiken, varav nära 30 000 var barn och ungdomar. En betydande del av verksamheten sker utanför Kulturhuset Spiras fysiska väggar, i turnéer runt om i Sverige och i samverkan med samhället. 2019 genomförde vi därutöver även 125 konferenser och möten i huset, med nära 20 000 besökare.

Smålands Musik och Teater har Region Jönköpings län som huvudman.

 www.smot.se Facebook  @smotjkpg och Instagram  @spirajkpg

Läs mer om bandet Tedious Weeds här: Tedious Weeds – mer information

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.