Hemslöjdsorkestern

4 september 12:00


Hemslöjdsorkestern

Kulturgatan Bodafors, Nässjö

Hemslöjd, Musik

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Som namnet antyder handlar Hemslöjdsorkestern om slöjd och musik. Men kanske inte på det som vi vanligtvis förknippar med dessa två konstformer. Hemslöjdsorkestern är en plats där slöjdens görande synliggörs på olika sätt med hjälp av musik och där musiken hittar nya ljud genom slöjdens material och handens rörelser.
Är inte du nyfiken på hur det låter när du stickar eller hur tovningens blöta förberedelser kan bli till spännande musik? Har du inte någon gång ställt dig frågan hur rytmerna från en stickmaskin kan se ut?

Vi stillar nu din nyfikenhet och ger här en alternativ upplevelse av slöjd och musik. Sätt på dig din bästa hörlurar, slipa dina glasögon och luta dig tillbaka för att uppleva Hemslöjdsorkestern.

Om Hemslöjdsorkestern

Jan Carleklev, ljudkonstnär med en master från Konstfack är Hemslöjdsorkesterns kapellmästare. Med ett stort intresse för hur vi upplever vår omvärld genom ljud, använder han ofta detta fysiska fenomen för att undersöka sin samtid. Konsten landar både som scenkonstverk och installationer i olika miljöer. Jan har ofta ett experimentellt anslag i sitt arbete och processens undersökande (gärna tillsammans med andra människor) är lika viktig som det färdiga verket. Jans konst beskrivs ofta som sociala kompositioner som blandar fakta och fantasi och som genom lekfulla metoder utforskar fysiska mänskliga mötet med naturen.

Maria Eklind är den teoretiska multislöjdaren som alltid tycker om att undersöka nya uttryck. Hennes huvudsakliga instrument i orkestern är yxa men vad som helst kan dyka upp.

Gästartister: Erika Kobayashi och Peter Pålsson
Filmfoto: Jan Carleklev och Marcus Parsmo

I samarbete med Nässjö kommun och Kulturgatan Bodafors

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.