Fritt fall

4 september 12:00


Filippa Hugosson m.fl.

Habo

Film och rörlig bild, För unga, Musik

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Musikvideon ”Fritt fall” handlar om hur det kan vara att gå igenom ett break up och vilka känslor som kan spöka hos en. Ena dagen verkar allt så perfekt, hon är perfekt.

Det bästa sättet att beskriva verket är att ställa sig några frågor. Vad har du kvar när den du älskar mest av allt lämnar dig? När gick det fel egentligen? Går det ens att komma över ett break up? Vart insåg ni att ni var påväg mot ett fritt fall? Klarar du ett fritt fall?

Filippa Hugossons produktionsteam har filmsatt Jonathan Jonssons låt till en berättelse om kärlek som tar slut. Att vara ung och förälskad kan nog vara det finaste som finns. Allt verkar så bra och perfekt. ”Det är såhär det alltid ska vara”. Att den ena helt plötsligt inte känner samma sak kan krossa dig till tusen bitar. Men du lär dig. Du lär dig att även du, klarar nog ett fritt fall.

Om Filippa Hugosson m.fl.

Filippa Hugosson, projektledning och regi; Jonathan Jonsson, text och musik till inspelning, instrument och sång ; Moa Eklöf, skådespelare; Christopher Schauz, foto, ljussättning och redigering ; Amelie Lindström, rekvisita; Ann Hugosson, mask; Emelie Kjellerstedt och Simon Ramsö, produktionsassitenter.

I Filippa Hugossons produktionsteam har vi Jonathan Jonsson, han står för allt som har med musiken att göra. Alltifrån text och musik till inspelning, instrument och sång. Jonathan spelar även sig själv i videon. Framför kameran har vi även Moa Eklöf som spelar flickvännen. Bakom kameran är Christopher Schauz, han står för all foto, ljussättning och redigering. Filippa Hugosson är projektledare för videon och även videons regissör. Rollen som rekvisitör har Amelie Lindström, tack vare henne ser rummen ut som de gör i musikvideon. Projektets maskör är Ann Hugosson, det är hon som sminkat, lockat och stylat skådespelarna. I ett team är det även viktigt med produktionsassistenter, i detta team är dessa Emelie Kjellerstedt och Simon Ramsö som har hjälpt till med alltifrån att hålla koll på tider, till att sprida ut Haze i lägenheten.

Programpunkten är en del av Region Jönköpings läns arbete med talangutveckling för unga i länet.

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.