En sång till livet

2 september 19:00


Anja Jonsson, Jonatan Göthman, Disa Jonsson, Simon Tofft, Märta Fransson

Eksjö, Skurugata

Musik

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

Låten vi har valt att framföra, vars namn är just En sång till livet, kommer från den nyskrivna succémusikalen ”Så som i himmelen” som hade urpremiär på Oscarsteatern i september 2018. Skriven av Kay Pollak, Carin Pollak och Fredrik Kempe kommer den med sitt budskap om vikten av att kunna förlita sig på varandra under livets svåra stunder.

Tonerna ekar mellan bergväggarna denna varma julidag. På 35 meters djup befinner vi oss i den 800 meter långa klyftan i naturreservatet Skurugata i Eksjö. Här vilar minnen från barndomen och vi förtrollas av naturens förunderliga skönhet.
Med goda vänner vid vår sida vill vi genom vårt bidrag förmedla hopp om en ljusare framtid. Det här är en sång till livet.

Om Anja Jonsson, Jonatan Göthman, Disa Jonsson, Simon Tofft, Märta Fransson

Anja Jonsson växte upp i Eksjö där hon under många år medverkat i och producerat olika typer av musikaluppsättningar inom föreningen Teatertolvan. Hon vidareutbildade sig sedan vid Lunnevads folkhögskolas danslinje och bor numera i Göteborg där hon dansar och arbetar med olika kulturprojekt.

Jonatan Göthman är utbildad på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Han var statist i Göteborgsoperans ”Carmen”, medverkande i Kulturhuset stadsteaterns uppsättning av ”Spelman på taket” och var under sommaren 2020 skådespelare i Fredriksdals vandringsteater ”Historien får liv”. Hemma i Småland har Jonatan setts i Teatertolvans ”Jesus Christ Superstar” samt ”A Night of Musicals”.

Disa Jonsson är från Eksjö och bor numera i Göteborg. Under sin uppväxt har hon synts på scen i samtliga Teatertolvans musikalproduktioner och är idag en av föreningens styrelsemedlemmar.

Simon Tofft är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg. 2019 var han statist i Göteborgsoperans ”Carmen” och arbetar idag som serverande showartist på M/S Trubaduren i Göteborg. Simon sågs även i Teatertolvans ”Jesus Christ Superstar” och i konserterna ”A Night of Musicals”!

Märta Fransson från Aneby är numera bosatt i Göteborg och är utbildad musikalartist vid Balettakademien. Hon är tidigare medlem i forna musikgruppen ”Vocal Voices” och har medverkat i Teatertolvans ”A Night of Musicals”.

Frida Johansson är kördirigent, sångpedagog och arrangör. Studerar till sångpedagog på Musikhögskolan i Malmö.

Musikaliskt ansvarig: Frida Johansson
Filmfoto och omslagsfoto: Ludwig Saari ludwigsaarimedia.com
Musikproduktion: Ted Sandberg

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.