Clownen & Städaren

3 september 12:00


Icí Performance

Vetlanda, Withala salen

För barn, Teater

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

En clown kommer in på scenen och inser att hon är alldeles ensam. Då hittar clownen en vilsen hund och försöker att tämja den. Efter mycket övertalande lyckas clownen lära hunden att göra cirkuskonster.

Den dammallergiska städaren måste städa, men vill helst bara sitta på sin stol och äta sitt äpple. När clownen och städaren möts så vill båda äta äpplet, vilket resulterar i en jongleringsfajt med äpplen och bollar som avslutas med att de kan jonglera tillsammans och inse hur trevligt det är att samarbeta och dela med sig. I och med detta uppstår en förälskelse som visas genom en parakrobatik-akt. Numret avslutas med att 10-åriga Simone kommer in på scenen och gör akrobatik med clownen och städaren. Det är en familjeföreställning om det stora i kärleksfullt samarbete.

Om Icí Performance

Melinda och Mattias Kant är cirkusartister och pedagoger som uppträder och undervisar i bl.a jonglering, parakrobatik, luftakrobatik, teater, dans och eld. Tillsammans driver de företaget Ici Performance som de startade 2009.

Ici Performance har jobbat med både stort som smått. Allt från marknader och konferenser till större scener och festivaler. De har satt ihop egna föreställningar som varit uppskattade och fått både små och stora barn samt vuxna att skratta och beröras.

Melinda och Mattias har undervisat de flesta målgrupper. Allt från barnfamiljer och ungdomar till långtidssjukskrivna och pensionärer. De har även utvecklat en helt egen pedagogik för att alla ska kunna förstå och vara med oavsett bakrund, historia och ålder.
Tillsammans arbetar de genom cirkuskonsten och artisteriet för att skapa ett roligare samhälle med mer kultur, skratt och humor.
Ett samhälle där alla kan vara med och är välkomna att ha roligt!

iciperformance.se
facebook.com/iciperformance
Instagram @melindaochmattias

Filmfoto: Johan Skogshäll

I samarbete med Vetlanda kommun.
Arrangeras tillsammans med Riksteatern Jönköpings län. Hemsida

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.