Besynnerliga

2 september 19:00


Annefrid Sjöman

Jönköping, Norrahammars Bruk

Bild och form, Film och rörlig bild

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

När jag tänker efter så har de besynnerliga varit mina följeslagare under hela mitt liv.  Till en början helt anonyma väsen utan ansikten eller kroppar, endast en förnimmelse av något, nära mig, närvarande.  De minner mig om alienationen, mörkret och vemodet jag alltid burit inom mig och allt eftersom åren går har jag fått möjlighet att lära känna dem bättre och gestalter har vuxit fram genom handen och pennan. Idag är de mina musor och de ständigt närvarande följeslagarna. I min akt möter du mig i själva processen genom en så kallad ”timelapse” där du ser hur en besynnerlig växer fram ur handen och pennan. Skulpturerna är ett fundament framför projiceringen.  Ett slags handfast åskådliggörande, en tredimensionell konkretisering av dessa gestalter.  Mitt konstnärliga arbete svävar mellan många olika visuella medium så som teckning, akrylmåleri, skulptur och digitala medier. Motiven varierar men alla är sprungna ur min inre bildvärld och en stark drivkraft att utforska den.

Om Annefrid Sjöman

Jag heter Annefrid Sjöman och arbetar som frilansande illustratör och konstnär. Som illustratör är min starkaste sida att jag har ett brett maneér och jag jobbar med alla typer av uppdrag, allt från redaktionella uppdrag till väggmålningar.

Jag bor fem mil sydväst om Jönköping på landet tillsammans med min familj. Jag har min ateljé hemma på gården som är inhyst i ett gammalt visthus.

annefridsjoman.se
Instagram @annefridsjoman

Omslagsfoto: Eva Sjöberg

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.