Andetag i Skaftarp

4 september 12:00


Studio Skaftarp/MOA kompani

Skaftarps Missionhus, Värnamo

Dans

Programpunkt börjar om:

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Sändningen avslutad.

En kort dansfilm från en plats i Smålands skogar. Ett stort rött hus med vita knutar som byggdes 1920 bebos nu av en familj där hon och han, har semester från staden. Här i Skaftarp vid det stora huset hugger hon ved med kraft med fötterna på jorden. Han hänger tvätten som fladdrar i vinden. En tur på cykeln. Ett hopp upp bland molnen. De arbetande kropparna lutar sig mot varandra och transformeras av platsens möjligheter till rörelser. De drömmer om post-pandemi och samvaro med släkten och vännerna som brukar hälsa på. Just nu har de varandra och veden, tvätten, dansen och sången. Han sjunger en soul och vi sveps med i den ljumma vinden och den böljande grönskan.

Andetag i Skaftarp görs för Kulturfesten och är Tobias och Moas första konstnärliga samarbete.

Om Studio Skaftarp/MOA kompani

Moa M. Sahlin (född 1974 i Gävle) återaktiverar postmodern danspraktik genom sin egen samt den samhälleliga kroppen. Hennes dansklasser och koreografiska praktik insisterar på konstens centrala roll i samhället. Hon uppmanar repetitivt till de hoppfulla serpentinvägarna, mot den pågående drömmen om Utopia. MOA kompani etablerades 2006 med verket “Nyfiken på gränsen” på Dansbiennalen i Göteborg.

MOA kompani, är ett förslag till arbete genom koreografier, projekt, nätverk och samtal. Kollektiv organisering har skett genom Dansbyrån, WISP, Danscentrum Väst.
Funmi Adewole, Inta Balode, Kate Elswit, Åsa Holtz, Rani Nair, Jannine Rivel, Petra Kuppers, Steinunn Ketlisdottir och Will Rawls har varit och är inflytelserika kollegor.

I år är fokus på koreografin Momentum-kokong/cocooning premiär 17 september 2020 på 3:e våningen i Göteborg. Den spelas även i Jönköping 10 september i “Pop-up” på Smedjegatan/Lantmätargränd.

Tobias Lundqvist är född 1976 och uppvuxen i Landvetter men bor numera i Göteborg där han arbetar som lärare i historia och engelska på Öckerö Seglande Gymnasieskola.
Han är aktiv i olika bandkonstellationer och kan främst ses som en av sångarna i bandet The Hip Cats and the Soul Sting Band.

Tobias är också aktiv som skådespelare och har synts på flera av scener runt om i Sverige. Senast sågs han i europa premiären av musikalen Something Rotten på Wermlandsoperan i rollen som Nostradamus. Han har även medverkat I julshowen Det Doftar Jul på Park Hermina i Kalmar, i Lillelördag på Rondo, #Revyn och Dixie Comedy Cabaret på Lisebergsteatern samt Sommarskratt på Bellevue Teatern i Karlshamn, Tobias är gift med Moa och tillsammans driver de Studio Skaftarp i ett gammalt missionshus mitt i Småland.

Andetag i Skaftarp görs för  Kulturfesten och är Tobias och Moas första konstnärliga samarbete.

moakompani.se/studio-skaftarp

Koreografi och dans: Moa M. Sahlin och Tobias Lundqvist
Musik och text: Olle Huldén
Omslagsfoto och filmfoto: Alin Popescu
Extra tack till:Elsa, Hjalmar, Lea, Mira och Rani

Det här materialet kan ses till och med den 18 september 2020.